Stockholm-Ekerö

Vardebesök 2018
Kirsten 19 mars 2019

Club Information

Chartered: 1986-06-07
Meeting day: Rullande schema tisdagar, onsdagar, torsdagar.
Email: stockholm-ekero@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Varde - Danmark Karkula - Finland

Club Contact: Gunnel Barkeby President: Gunnel Barkeby
 

Ekerö Soroptimistklubb är en grupp glada och entusiastiska "systrar" i olika yrkesroller, som ser som sin främsta humanitära uppgift att främja kvinnors och flickors villkor, var än i världen vi behövs. Solvatten är ett hjärteprojekt men vi deltar också i språkcafé i Ekerö, har en VIDA-adept (VIDA= Välj Inkludering Delaktighet och Aktivitet) samt är i startgroparna att med övriga Stockholmsklubbar fortsätta av Sthlm-Vaxholm påbörjat samarbete med Klaragården. Inloggade soroptimister kan läsa vår klubbpresentation under Dokument.

Nytt år nya händelser.

Webmoster har varit erkänt slö sista tiden, men protokoll fån alla våra möten är strax upplagda under dokument

Stockholmsklubbarnas gemensamma möte 13 mars

Mycket folk och trevligt. 13 av oss hade anmält sig och 12 kom också till Estniska huset på Wallingatan. (Magbesvär är inte att leka med.)
Kirsten fick den stora äran att för en kväll bära fd Johanneshovs-klubbens presidentkedja med anor tillbaka till klubbar i Estland och Suzanne Noêl.
Se bilden ovan.
Vår unionspresident besökte oss och verkade trivas i vårt sällskap.
Förutom god mat och kaffe och kaka fick vi lära oss massor om hur sedlar kommer fram. I andra länder har dessa papperslappar fortfarande stor betydelse.
Därefter fick vi svart på vitt (eller snarare färg på väggen) lära oss skillnaden på väder (nu) och klimat (statistik) och hur det faktiskt börjar bli för varmt även häruppe i norr.
Samt tips om hur vi själva genom våra matval kan minska klimatpåverkan. Tack Stockholm-Södertörn för ett bra arrangemang!

Klubbmöte 21 februari

Denna gång träffades vi under gemytliga former hos Jolanta. Det började lite stressigt då salladerna levererats utan dressingar men det fixade Eta. När alla samlats och vi ätit fick vi höra Lena Rainer berätta om korsordets utveckling och historia i Sverige och många log igenkännande över kluriga och dubbelbottnade nyckelord och skickliga konstruktörer samt fick lära oss vad gulingar är inom korsordsvärlden. Dessutom fick vi, förutom Lenas bok, även möjlighet att köpa böcker av Jolanta.

Sedan hade vi klubbmöte, där den stora frågan var att gå igenom de fyra motioner som kommit in. Det blev avslag på alla fyra men Inger och Anita fick med sig motiveringar och förslag på hur man skulle kunna hantera problemen. Gunnel Ba talade också om att hon missat inbjudan från Sthlm-Södertörn och Stockholmsmötet 13/3 och därmed att skicka ut den till alla men också att vi fått utsträckt tid till 28 februari för anmälan. I övrigt hänvisas som vanligt till Ingrids sammanfattning som ni hittar under Dokument/2019 

Klubbmöte 23 januari

Efter en lugn jul- och nyårshelg började vi med  ett klubbmöte på Kista Bibliotek.
11 soroptimister och 2 gäster lyssnade på  Rebecca Medici, tog upp ett par klubbärenden samt intog varierande mat i Kista Galleris Food Court.
En sammanfattning hittar ni under Dokument/2019
           

För att inte alltför mycket information skall finnas på denna sida så har innehållet kopierats till tre filer
Information från 2018 hittar ni under Dokument/2018/Klubbyta 2018
Information från 2017 hittar ni under Dokument/2017/Klubbyta 2017
Information från 2016 hittar ni under Dokumnet/2016/Klubbyta 2016

.