Stockholm-Ekerö

Club Information

Region: Region Mitt
Chartered: 1986-06-07
Meeting day: Rullande schema tisdagar, onsdagar, torsdagar.
Email: stockholm-ekero@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Varde - Danmark Karkula - Finland

Club Contact: Gunnel Barkeby President: Gunnel Barkeby
 

Ekerö Soroptimistklubb är en grupp glada och entusiastiska "systrar" i olika yrkesroller, som ser som sin främsta humanitära uppgift att främja kvinnors och flickors villkor, var än i världen vi behövs. Solvatten är ett hjärteprojekt men vi deltar också i språkcafé i Ekerö, har en VIDA-adept (VIDA= Välj Inkludering Delaktighet och Aktivitet) samt är i startgroparna att med övriga Stockholmsklubbar fortsätta av Sthlm-Vaxholm påbörjat samarbete med Klaragården. Inloggade soroptimister kan läsa vår klubbpresentation under Dokument.

Julfest 11 december

16 systrar och tre gäster träffades på SVPH där vi inledde med glögg och invigning av Anita. Kjelle Kock hade som vanligt  preparerat en utmärkt måltid med en delikatess-smörgås till förrätt och lax med potatismos och en gudomlig sås till varmrätt. Till detta drack vi vatten och vin i olika blandningar. Ingrid AA hade satt samman ett sånghäfte så ätandet avbröts då och då av (skön)sång. Gunnel passade också på att dela ut presenter från Varde för de systrar som inte fått dem tidigare. Jolanta presenterade programmet för 2019 samt läste upp en artikel om  Suzanne Noel som hon själv översatt från polska. Till kaffet och chokladtårta hölls också en julklappsauktion som inbringade 1500:- till något ändamål vi senare bestämmer. En mer formell sammanfattning hittar ni under Dokument / 2018. 

 

Klubbmöte 21 november  

En ovanlig kylig kväll träffades vi på Stortorget för besök på Nobelmuséet, där Åsa Sundelin berättade om Nobel och Nobelpriset speciellt med inriktning på kvinnliga pristagare. Bara för oss. 
Det var ovanligt många gäster, förutom vår adept Rasha och Vivian från Uppsala-Carolina hade nio gäster anmält sig. Efteråt sneddade vi över torget till caféet i Grillska huset (hade kunnat göra om inte det funnits uppställda julmarknadsbodar som hindrade oss). Där passade vi också på att ha klubbmöte dock utan ljuständnig. Ingrid M, vår nyvalda sekreterare, har sammanfattat själva mötet och det hittar ni under Dokument/2018.   Akustiken var inte den bästa men jag hoppas att alla hörde vilket utmärkt program som programgruppen planerar för nästa år. Även om programmet är preliminärt är det inlagd i kalendern på websidorna och dessa kalenderposter kommer att uppdateras allt eftersom.

Årsmöte 2018
Gick av stapeln i lokalen Holken i Solna, 12 systrar var närvarande, 3 fanns med i teorin med fullmakter, övriga hade inte möjlighet att närvara.
Förutom själva årsmötet, som finns redovisat i protokollet med flera dokument som ni hittar under Dokument/Årsmöte 2018 höll Ingrid AA ett egoföredrag och Kicki berättade om varför vi blir som vi blir när vi blir äldre.
I stället för sallad smörjde vi kråset med smörgåstårta och delade på den flaska vin som vi fick av Varde vid deras besök. Det blev inte många droppar per man men ändå - det smakade gott. Dessutom resterna av den hostmedicin vi inmundigade på kajen i Vaxholm. Vi hade fått ytterligare en present av Varde. Det innebar ett litet paket till var och en av de som var närvarande på mötet. Övriga kommer att få sin present på julfesten, därför skriver jag inte här vad paketet innehöll.

Septembermötet var ett besök från vår vänort i Danmark

17 systrar  från vår vänort i Danmark, Varde  kom besök till oss i Stockholm-Ekerö. 
Tre dagar med umgänge. Get- to-gether första kvällen.  Besök i Vaxholm på lördagen med Marianne W. som  initierad guide. 
Vaxholmsbåt hem efter seniorjumpa på kajen (gästerna på Vaxholms hotell tittade förundrat ut genom fönstren), lunch på båten,
egen tid och festmiddag med underhållning på lördagskvällen.
Då SAS ändrat deras hemresetid blev det Stadshuset istället för Medeltidsmuséet, men det var också bra. 
Inger Olofson har sammanfattad helgen på ett utmärkt sätt. Den hittar ni under Dokument/2018.
Obs. Under Fotoalbum/Vardebesök 2018 finns många bilder under ett antal undemappar döpta efter de som bidragit med bilderna

Klubbmöte 29 augusti

Kolla protokollet under Dokument/2018. Observera dessutom att det INTE blir något planeringsmöte 20/9 dvs dagen för Varde-systrarnas besök.
Arbetsgruppen har läget så bra under kontroll att det faktiskt inte behövs. Påminner dessutom er om att fylla i pappren om samtycke enligt GDPR! VIKTIGT!

Vardebesöket närmar sig. Arbetsgruppen har ett möte dagen för vårt ordinarie möte och lägger sista handen vid planeringen. På onsdagsmötet kommer vi att fördela gästerna och arbetsuppgifter och sparka igång allt som måste göras inför besöket.

Uppdaterade medlemslistor hittar ni nu under Dokument (juli 2018)

Klubbmöte maj 2018
Denna gång träffades vi på Brombergs förlag på Kungsholmen och fick höra en fantastisk historia om hur Dorotea kom till Sverige ifrån Polen och hur hon och hennes far startade förlaget. Under Dokument /2018 hittar ni Ingers sammanfattning. 

Klubbmöte april 2018 och Unionsmöte 2018 i Göteborg

Klubbmötet skedde denna gång hos Jolanta på Odengatan med Jens Orback som talare.
Inger har som vanligt sammanfattad detta möte och ni hittar den under Dokument/2018.
Där hittar ni också hennes sammanfattning av unionsmötet. Resultatet av själva årsmötet hittar ni under Unionsmöte 2018 på andra sidor.

Klubbmöte februari 2018

Vi träffades först på biografen Zita med kaffe och thé, följt av en intressant presentation av filmpedagog
Anna Söderberg som talade om kvinnor och film samt visade intressanta klipp. 
Därefter tog vi oss tvärs över gatan och åt middag med tillhörande möte. Presentation från mötet hittar ni under Dokument/2018.

Klubbmöte januari 2018
Mötesanteckningarna finns nu tillgängliga under Dokument /2018.
Vi var 13 stycken totalt!

För att inte alltför mycket information skall finnas på denna sida så har innehållet kopierats till två filer
Information från 2017 hittar ni under Dokument/2017/Klubbyta 2017
Information från 2016 hittar ni under Dokumnet/2016/Klubbyta 2016

.