Stockholm-Ekerö

Vardebesök 2018
Julfest 2019

Club Information

Chartered: 1986-06-07
Meeting day: Rullande schema tisdagar, onsdagar, torsdagar.
Email: stockholm-ekero@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Varde - Danmark Karkula - Finland

Club Contact: Gunnel Barkeby President: Catarina Vesterlund
 

Ekerö Soroptimistklubb är en grupp glada och entusiastiska "systrar" i olika yrkesroller, som ser som sin främsta humanitära uppgift att främja kvinnors och flickors villkor, var än i världen vi behövs. Solvatten är ett hjärteprojekt men vi deltar också i språkcafé i Ekerö, har en VIDA-adept (VIDA= Välj Inkludering Delaktighet och Aktivitet) samt är i arbetar tillsammans med övriga Stockholmsklubbar fortsätta det  av Sthlm-Vaxholm påbörjade samarbete med Klaragården som numera är BoKlara på Söder. Inloggade soroptimister kan läsa vår klubbpresentation under Dokument.

Webmoster har varit erkänt slö sista tiden, men protokoll från alla våra möten är upplagda under Dokument

Kort summering av andra halvåret av 2019

December: Julfest på SVPH. Trevligt som vanligt med invigning av Camilla, Ewa och Christine. Dessuom god (icke-jul) mat, julsånger med egna texter, auktion och lotteri Och tänk:
Tekannan har hittat hem!    Bilder finns i bildarkivet.

   

November: På restaurang Under Kastanjen i Gamla Stan med Jan Schück som föredaragshållare
Oktober: Årsmöte på Holken, Catarina tar över som president
September: efter vissa besvär fick vi en plats att lyssna på Helena Groll från Studio Ett i Radions P1
Augusti: Helena Bergholz, berättade om Fistula verksamhet i Etiopien
Maj: Besök på Filmstaden. Mikaela Kindblom, filmvetare, guidade oss runt
April: På Filmhuset och Simon Strömberg, verksamhetsutvecklare på Kulturrådet berättade om sitt jobb

Stockholmsklubbarnas gemensamma möte 13 mars

Mycket folk och trevligt. 13 av oss hade anmält sig och 12 kom också till Estniska huset på Wallingatan. (Magbesvär är inte att leka med.)
Kirsten fick den stora äran att för en kväll bära fd Johanneshovs-klubbens presidentkedja med anor tillbaka till klubbar i Estland och Suzanne Noêl.


           
Vår unionspresident besökte oss och verkade trivas i vårt sällskap.
Förutom god mat och kaffe och kaka fick vi lära oss massor om hur sedlar kommer fram. I andra länder har dessa papperslappar fortfarande stor betydelse.
Därefter fick vi svart på vitt (eller snarare färg på väggen) lära oss skillnaden på väder (nu) och klimat (statistik) och hur det faktiskt börjar bli för varmt även häruppe i norr.
Samt tips om hur vi själva genom våra matval kan minska klimatpåverkan. Tack Stockholm-Södertörn för ett bra arrangemang!

Klubbmöte 21 februari

Denna gång träffades vi under gemytliga former hos Jolanta. Det började lite stressigt då salladerna levererats utan dressingar men det fixade Eta. När alla samlats och vi ätit fick vi höra Lena Rainer berätta om korsordets utveckling och historia i Sverige och många log igenkännande över kluriga och dubbelbottnade nyckelord och skickliga konstruktörer samt fick lära oss vad gulingar är inom korsordsvärlden. Dessutom fick vi, förutom Lenas bok, även möjlighet att köpa böcker av Jolanta.

Sedan hade vi klubbmöte, där den stora frågan var att gå igenom de fyra motioner som kommit in. Det blev avslag på alla fyra men Inger och Anita fick med sig motiveringar och förslag på hur man skulle kunna hantera problemen. Gunnel Ba talade också om att hon missat inbjudan från Sthlm-Södertörn och Stockholmsmötet 13/3 och därmed att skicka ut den till alla men också att vi fått utsträckt tid till 28 februari för anmälan. I övrigt hänvisas som vanligt till Ingrids sammanfattning som ni hittar under Dokument/2019 

Klubbmöte 23 januari

Efter en lugn jul- och nyårshelg började vi med  ett klubbmöte på Kista Bibliotek.
11 soroptimister och 2 gäster lyssnade på  Rebecca Medici, tog upp ett par klubbärenden samt intog varierande mat i Kista Galleris Food Court.
En sammanfattning hittar ni under Dokument/2019
           

För att inte alltför mycket information skall finnas på denna sida så har innehållet kopierats till tre filer
Information från 2018 hittar ni under Dokument/2018/Klubbyta 2018
Information från 2017 hittar ni under Dokument/2017/Klubbyta 2017
Information från 2016 hittar ni under Dokumnet/2016/Klubbyta 2016

.