Stockholm-Ekerö

Bilderna från augustimötet 2017

Club Information

Region: Region Mitt
Chartered: 1986-06-07
Meeting day: Tredje tisdagen i månaden.
Email: stockholm-ekero@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Varde - Danmark Karkula - Finland

Club Contact: Lena Söder President: Lena Söder
 

Ekerö Soroptimistklubb är en grupp glada och entusiastiska "systrar" i olika yrkesroller, som ser som sin främsta humanitära uppgift att främja kvinnors och flickors villkor, var än i världen vi behövs. Solvatten är ett hjärteprojekt men vi försöker också komma igång med integrationsprojekt inom Ekerö kommun. Inloggade soroptimister kan läsa vår klubbpresentation under Dokument.

Klubbmöte 19 september
Ett möte i SALK-hallen där vi bl.a.  fick höra om Maktlekar. Se Ingers sammanfattning under Dokument/2017! ÅRSMÖTE NÄSTA!

Klubbmöte 29 augusti 2017. Vi träffades för höstuppstart  på i Kastellet på Kastellholmen.
Läs Ingers sammanfattning under Dokument/2017! Bilder finns under Fotoalbum/Klubbmöte augusti 2017

2017-05-31 Uppdaterade medlemslistor (version 1.15) finns under Dokument

Klubb möte 16 maj 2017

Läs Ingers sammanfattning under Dokument/2017!

Unionsmöte 21-23 april 2017

Inger O. och Gunnel Ba åkte till Smögen för att delta i årets unionsmöte. En mer personlig och utförlig sammanfattning hittar ni under Dokument/2017. Mer i punktform kan nämnas:
* Lis Palm valdes till mötesordförande, övriga mötesfunktionärer kommer att finnas i protokollet
* Verksamhetsberättelse, bokslut, revisionsberättelse föredrogs och godkändes. Styrelsen fick ansvarsfrihet
* Motioner och propositioner beslutades enligt styrelsens förslag. Se i övrigt sammanfattningen
* Verksamhetsplan och budgetförslag för nästa period presenterades och godkändes, avgift till unionen nästa period är 600:-
* Val av funktionärer för nästa verksamhetsår följde valberedningens förslag (finns på mötets hemsida). Mihaela-Lucia Aquelius, Hässleholm, valdes till president elect. Sara Nilsson, Luleå valdes efter sluten omröstning till representant i Jämställdhetsrådet, vilket avvek från valberedningens förslag.
* Convention lotteriet vanns av Växjö-Sigfrida samt Kungsbacka, Bästa projekt blev Jönköping med "Soroptimstsystrar möter nyanlända kvinnor", tvåa blev Falun med "Våld i nära relationer" och trea Göteborg-Mölnlycke med "Dignity".
* Nästa unionsmöte blir i Göteborgstrakten 13-15 april 2018. Ni som vill åka pricka in  i kalendern direkt!

Klubbmöte 19 april

Se Eva-Lenas sammanfattning under Dokument/2017.

Stockholm klubbarnas vårmöte 21 mars 2017

Utspelade sig på tisdagskvällen i estniska huset på Wallingatan. Från början såg det lite mörkt ut, bara ca 20 anmälda när anmälningstiden gick ut, men till slut var vi nästan 60, som hittade upp på första våningen i rätt port, minglade under mycket sorl och sedan samlades för ljuständning och sittning. Vi lät oss alla väl smaka av laxen eller vad som bjöds för de som hade önskemål om annan kost. Under måltiden informerade de fyra klubbarna om sina pågående projekt.

Till kaffet och efterrätt höll Brian Palmer ett mycket intressant fördrag om kvinnor under 1900-talet och hur de visat prov på civilkurage på olika sätt. För många slutade det illa. I bildgalleriet finns foton på ett par av dem tagna på avstånd med mobiltelefon (av projicerade bilder varför de kanske inte har 100% kvalité). Under en bensträckare skulle vinster i lotteriet delas ut, men många föredrog att lyssna mer på Brian, så det blev lite kaotiskt och två priser blev kvar till nästa gång vi har lotteri. Kul hade vi i alla fall och hon vid pennan  tyckte sig märka att en allmän mening var: - DETTA GÖR VI OM!

Ingers sammanfattning hittar ni under Dokument/2017

Årets andra möte hölls i Salkhallen 21/2.
Jörgen Olsson från Missing People berättade om deras verksamhet för oss och 2 gäster.
Se Ingers sammanfattning under Dokument/2017 (uppdaterad 24/2).

Den 17 januari hade vi årets första möte I Salkhallen, Alvik.
Bland annat lyssnade vi till Ulla Wiklund. Ingers sammanfattning hittar du under Dokument/2017.

Programmet för 2017 hittar du nu under Dokument samt om du väljer Hela klubbens kalender. 
Exakta lokaler och tider kommer att meddelas i tid. 

Julfest 6 december 2016

Inger har sammanfattad vårt trevliga möte på SVHP. Titta under dokument/2016.
Har någon bilder att publicera?

Klubbmöte 15 november

En resumé av mötet samt årsmötesprotokollet finns nu tillgängligt under Dokument under 2016 respektive Årsmöte 2016.

Årsmöte 18 oktober

Blev lite konstigt eftersom vi inte fick sitta inne i konferensrummet utan ute i restaurangen på Scandic. Dessutom vårt näst sista besök där.
Nästa år är det finito.  Förslag på ny mötesplats mottages tacksamt av styrelsen.
Protokoll kommer så småningom att läggas in under dokument tillsammans med övriga årsmötespapper när de finns tillgängliga i datoranpassat format.
Medlemsregistret uppdaterat, var god kolla att du har rätt roll(er) inlagda respektive borttagna.

Observera dessutom att julfesten är flyttad från luciadagen till 6 december. 

Besök från våra systrar i Mjölby

Helgen 10-11 september kom våra Mjölbysystrar på besök och vi tillbringade ett par sommarvarma dagar tillsammans under glad samvaro. Under fotoalbum hittar ni bilder och under Dokument/2016 en sammanfattning av muntrationerna.

Stockholm-Ekerö har firat 30-årsjubileum

Den 7 juni firade vi 30 årsjubileum i Essinge Båtklubbs klubbhus på Lilla Essingen.Vi var 17 personer som träffades i den varma försommarkvällen för att berätta minnen från denna långa tid och för att installera Kirsten Sveder som hedersmedlem och gratulera henne på födelsedagen.  Under glam och sång intogs en härlig supé och talen avlöste varandra bl a vår president Lena  samt  vår gäst från Stockholm-Vaxholm, deras president Inger Malm och Kirsten själv, som berättade om chartern för 30 år sedan.

Ni hittar ett referat under Dokument/2016 samt bilder i fotoalbumet.  Dessa är inte helt ok. Vissa har kommit på snedden. Ska försöka fixa detta.

Integrationsarbete i Ekerö kommun

Försöken att hitta en nisch för oss i integrationsarbetet fortsätter. Gunnel Ba deltog 11/5 i en rundvandring på Sundsgården på Färingsö där det finns lokaler att utnyttja, tex fotbollsplaner, snickeriverkstad, gymnastiksal med viss utrustning, skolsalar (konferenser), där framför allt NO rummet var en nostalgitripp till den egna skoltiden. Men framför allt kanske den lokal med ett vackert rum för tex middagar. Får användas gratis om ett evenemang vänder sig till "alla" men kan även hyras. Bilder kommer att läggas under fotoalbum så småningom. Synd bara att det ligger så långt ut, hade kunnat vara något för jubileet eller Mjölbybesöket. Idag (12/5)  kommer Gunnel Ba att delta i språkcafeet i biblioteket.

Ylva och Gunnel deltog 5/4  i ett Nätverksmöte i engagemang för nyanlända i Ekerö kommun.
Vi kan konstatera att två språkcaféer där vi kan göra en insats har kommit igång
Onsdagar i Mälarö Kyrka 16-18
Torsdagar på Biblioteket 14-16
I övrigt hittar ni en sammanställning under Dokument/Integration/Integrationsrapport 3.

Sveriges Kvinnolobby

Ylva har också deltagit i ett möte med kvinnolobbyn. Ämnet var utfrågning om Kvinnokonventionen, hur CEDAW-rapporten och jämställdhetsfrågorna följs upp, samt hur Sverige lever upp till FNs Kvinnokonvention. Kolla hennes rapport under  Dokument/2016/kvinnolobby rapport april          

Möte med Stockholmsklubbarna  

Den 9 mars träffades ett femtital soroptimister i Betlehemskyskans festlokal. Stämningen var från början hög, med vacker körsång av gruppen Sånåra  före och under middagen, samt två intressanta föredrag under temat Kvinnor och Karriär. Monika Ek, professor på KTH och författaren Lena Gustafsson om sin upppmärksammade bok ”Bortom Glastaket”.
Tack Stockholm City för ett trevligt arrangemang.

Medlemsinformation:

Medlemslista i plånboksformat finns för utskrift under Dokument i högra spalten.  Skriv ut dubbelsidigt, och vänd efter kortsidan.

Aktiviteter under 2016 (bortsett från månadsmöten) se kalendern             

  • Besök från våra systrar i Mjölby  september 2016

           

 

.