Sotenäs

Strandstädning 9 maj 2020
Vandring Bovall 28 nov 2020
Tång på Smögen 8 juni 2020

Club Information

Chartered: 1986-08-23
Meeting day: Andra måndagen i månaden.
Email: sotenas@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Sarpsborg - Norge

Club Contact: Anna-Lena Höglund President: Ann-Catrin Frödén

Vi är ett kvinnligt globalt nätverk som vill och kan stärka kvinnors och flickors rättigheter i världen. Vi är yrkesarbetande kvinnor från olika branscher, som tar en aktiv roll i samhället, både lokalt och ute i världen. 

 Vår klubb startades år 1986. Vår gudmor kom från Göteborg och hette Lillemor Dahlberg. Christina Höij, Eva Torkelsson och Kristina Holmdal var " igångtjejerna" utav klubben via Ragnhild Selstam.

Vi träffas alltid andra måndagen i månaden på olika ställen i vår kommun Sotenäs och alltid kl 18.30, där våra små samhällen Kungshamn, Smögen, Hunnebostrand och Bovallstrand ingår. Vi försöker variera våra program. Här kommer de vi haft hittills:

 

 Våra möten 2021 

"vanliga" klubbmöten inställda pga Covid 19, men istället har dialogmöten hållit samt att på lördagar har ett flertal vandringar skett runt om  i vår kommun.

Vii har även deltagit i Lysekils klubbens "skötebarn  Vattenloppet.

14 juni hölls månadsmöte på rest. Bella Gästis med charter samt sommarvslutning med "plågodansen" Jerualema som inspelades och leddes av Birgitta Lundin.

 

Under detta hitills gångna klubbår har våra Systrar Christina Höij och Kristina Holmdahl avlidit efter en svår sjukdomstid,