Örebro

Club Information

Region: Region Mitt
Chartered: 1966-02-13
Meeting day: Första tisdagen i månaden.
Email: orebro@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Drammen - Norge Lapeenranta - Finland Reggio Calabria - Italien Falmouth - England Kolding - Danmark Sopron - Ungern

President: Ingrid Gustafsson  

Soroptimister på plats under Forum Jämställdhet i Örebro

Ann Lindvall, president i Askersund-Laxå klubben vid  Kvinnolobbyns utställningsbord. Inger Malm, president Stockholm-Vaxholm och Gunnel Zenk Örebroklubben i samtal.

Den 31 januari - 1 februari 2017 arrangerade Kvinnolobbyn sin årliga Jämställdhetskonferensen, denna gång i Örebro. Årets program hade fokus på att integrera jämställdhet i budgetar, styrning och verksamhetsutveckling. Närmare tusen personer, politiker och tjänstemän från kommuner, landsting och det civila samhället deltog. Och där var vi -fyra glada soroptimister - som volontärer. Två fantastiskt inspirerande dagar som utöver uppgifterna att sköta garderoben, bevaka utställningarna, lotsa deltagarna rätt och svara på allehanda frågor också gav goda möjligheter att ta del av konferensprogrammets alla olika föreläsningar. Ett litet axplock; "Jämställd medborgardialog för levande demokrati och god kvalitet", "Är porren elefanten i rummet i våldtäktsdebatten",  "Make the world great again - Hur stoppar vi växande populism och antifeminism?", " Kan bostadskrisen lösas utan jämställdhet?"  

 

2016-12-09
Medalj till Soroptimistsyster Ann-Charlotte Wallenhammar !  

Agr.dr Ann-Charlotte Wallenhammar, Örebro får Anders Elofsons medalj 2017 för gärningar inom växtodling. Prisutdelningen sker i samband med Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens högtidssammankomst den 28 januari 2017 i Stockholms stadshus. Akademien skriver:
" Ann-Charlotte Wallenhammar, verksam vid Hushållningssällskapet och SLU, har länge varit en framstående företrädare för forskning, fältförsök, informationsspridning och tillämpningen inom växtodlingen, för sjukdomsdetektering i vallbaljväxter och för utvecklingen av vallfröodlingen. Hon har med ett brinnande engagemang arbetat brett på olika nivåer: med praktiskt jordbruk och som växtodlingsrådgivare; och som forskare med att utveckla tillämpbara odlingsåtgärder i vallfröodling och ta fram molekylärbiologiska metoder för att genom DNA-teknik detektera patogena svampar som orsakar rotröta i rödklöver" Vi -  Örebro Soroptimistklubb - är stolta över sådan syster och ger Ann-Charlotte en varm, stor och systerlig gratulationskram!  

Den 2 februari 2016 firade Örebro Soroptimistklubb 50 år.

 En härlig fest på Örebro slott med landshövding Maria Larsson som husets värd. Maria inledde kvällen med att berätta om slottets historia och vi fick njuta av den vackra, kulturellt intressanta och spännande representationsvåningen. Med bubbel i glasen och glada skratt, samtal och möten -  med systrar "från förr", systrar från Askersund-Laxå, Örebro Wadköping, Gävle och Västerås samt från vår Unionsstyrelse - hälsade vår klubbpresident Annelie Ficks oss välkomna till bords. En härlig trerätters meny varvades med gratulationer, härliga tal och påminnelser om att vi är Soroptimister! Unionspresident Catherine Hessel Westling var först ut med att lyckönska oss till de 50 åren.  forts....  

 
____________________________________________________________________________________________________