Kungsbacka

Club Information

Region: Region Väst
Chartered: 1976-04-25
Meeting day: Andra veckan i månaden. Dag kan variera.
Email: kungsbacka@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Aalborg - Danmark Halden - Norge De Eemsmond - Holland Eura-Säkylä - Finland

  Välkommen till vår klubb!

Vi är ca 20 kvinnor i olika åldrar som träffas under trevliga former en gång i månaden. Vi har olika teman på våra möten allt från att besöka företag till inspirerande föreläsningar och vi strävar efter att ha ett bra program utifrån många aspekter genom hela året. En grundpelare i klubben är engagemanget för olika sociala projekt som vi driver både på lokal och internationell nivå. Vill du veta mer om oss eller komma som gäst på ett klubbmöte är du varmt välkommen att e-posta våra kontaktpersoner ovan!  Vi hälsar alla yrkesverksamma kvinnor i Kungsbacka kommun välkomna till vår klubb!

Tidigare har vi bl a varit med på Internationella Kvinnodagen, läs mer här och arrangerat Flerklubbsmöte med klubbar från Göteborg och Varberg, läs mer här.

Varmt välkommen önskar vi alla kvinnor i Kungsbacka!

Onsdagen den 6 mars kl.18.30 på City Träffpunkt, Västergatan
Vi kommer att få lyssna till kommunpolis Anna Lindquist som kommer att prata om "Trygghet för seniorer"

Enklare måltid inkl. kaffe/te och kaka. Pris 100 kr/person

Anmälan av gäster samt avanmälan för medlemmar kan göras senast lördag 2 mars  till Elisabeth Regårdh
 tel: 070-916 54 29 eller 0300-322 202 e-mail: elisabeth.regardh@telia.com

Projekt  2015-2019

"Rent vatten från kvinna till kvinna med Solvatten"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubbens pågående projekt är Solvatten, en svensk uppfinning som renar förorenat vatten genom solens ultravioletta strålar och värme. Solvatten består av en dubbelsidig svart plastbehållare där varje sida tar 5 liter, dvs totalt 10 liter vatten. På två till sex timmar renas vattnet genom värme och solens ultravioletta strålar. Det är då drickbart och kan användas till matlagning eller hygien.

Utvärdering visar att en familj som har Solvatten blir friskare, barnen i familjen kan gå till skolan, kostnaden för medicinerna minskar och kvinnan kan bidra till familjens försörjning.

Insamlade medel går till inköp av dessa plastbehållare och till att förmedla dem till Soroptimistklubbar i Afrika för utdelning till behövande familjer. Läs även mer här

Här är bilder från 2016-års evenemang på Kulturhuset Fyren, där vi hade nöjet att lyssna på Petra Wadström på plats! Över 150 personer var med på 8-mars-tillställningen som gjordes tillsammans med kommunen och andra kvinnoorganisationer. Stort tack till alla sponsorer, vi fick in över 16 000 kr till denna kväll!


 

Tidigare projekt

 

 

 

 

 

 

 

 

Under åren 2011 - 2014 valde medlemmarna i klubben ett lokalt projekt med fokus på att stödja Emelie Kanter från Göteborg i henne barnhems och skolprojekt i Ghana -  idag Great Andoh International School. www.greatandoh.com

 

 

 

 

 

 

Kungsbackas Calendar (only Swedish)