Hässleholm

Club Information

Chartered: 1990-09-29
Meeting day: Tredje onsdagen i månaden.
Email: hassleholm@soroptimistsweden.se

President: Betina J. Mohager  

Kort om klubben och vår övergripande verksamhet

 
Vi samlar yrkeskvinnor kring Hässleholms kommun och grannkommuner för att med erfarenhetsutbyten och olika projekt arbeta för att stärka kvinnans ställning.
Vi träffas tredje onsdagen varje månad. Vi har ingen bestämd plats att träffas på utan alternerar mellan arbetsplatser, som lokala företag, restauranger och ibland även hemma hos någon syster.
Vi har under åren haft olika lokala men också internationella projekt.
Vi har tidigare jobbat med ett projekt i Timisoara/Rumänien där vi genom vårt bidrag hjälpte ett traffickingoffer till en ny start livet, genom att finansiera hennes yrkesutbildning.
Vi arbetar också aktivt i kampen mot "Våld mot kvinnor" genom att bl.a. anordna föreläsningar i samband med den Internationella dagen mot våld mot kvinnor, den 25 november. 

 

 

Hässleholms Soroptimister kommer givetvis delta under QVINNODAGEN som arrangeras av LIONS i Hässleholm

Söndagen den 8 mars 2020.

 

 

 

På Qvinnodagen kan Du köpa biljett till vår populära modevisning som är den 25/3.

Kom och besök oss under dagen!

 

 

 

 

 

 

 

Ett stort TACK till alla som kom och deltog på vår modevisning!

Vilken fantastisk kväll det blev!

 

Ett extra tack till våra sponsorer!

 

Allt överskott från kvällens event gick till
utsatta kvinnor och till Brottsofferjouren

 

Brottsofferjouren fick mottaga totalt 11.032 kr till deras fantastiska verksamhet. Till hemlösa kvinnor i Hässleholm köpte vi underkläder, varma underställ och regnkläder som överlämnades till de frivilliga änglarna i "Hemlösa i Hässleholm" som de i sin tur delade ut till behövande kvinnor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 Verksamhetsåret 2018/2019...

...präglades av förberedelser inför Unionsmötet 2019.04.26-28. Vi var stolta över att vi kunde hälsa soroptimister från hela Sverige och övriga Europa hjärtligt välkomna till vår stad, och hoppas att samtliga kände sig nöjda med vårt värdskap!

 

Förutom Unionsmötet har vi bland annat hunnit med projektet Kvinna möter Kvinna, som vi aktivt jobbar vidare med. Det är ett projekt där vi träffar invandrarkvinnor med syfte att underlätta integrationen i det svenska samhället samtidigt som soroptimister får en inblick i deras upplevelser och kulturer. Vi samverkar med Arbetsförmedlingen och RSFI, en del av T4vux och får bidrag från
bl. a Region Skåne.
Vi har också haft en uppföljning av Våld mot kvinnor den 25/11 på Stortorget i samarbete med FN-föreningen i Hässleholm. 

Soroptimister säger NEJ till våld mot kvinnor!