Borås

Club Information

Chartered: 1953-10-20
Meeting day: Oftast den andra måndagen i månaden, men kan variera
Email: boras@soroptimistsweden.se
Friend clubs: Wien - Österrike Alameda, CA - USA Molde - Norge

Club Contact: Jessica Syrén President: Jessica Syrén
  

Borås Soroptimistklubb

Borås Soroptimistklubb startades redan 1953 som den tredje klubben som startades i Sverige och 2013 firade vi vårt 60-årsjubileum. Klubben har under årens lopp haft glädjen och ansvaret att leda/delta i unionsstyrelsens arbete  under några perioder. 

Genom åren har klubben engagerat sig i olika projekt i egen regi eller i samverkan med andra klubbar och stora ekonomiska bidrag har kunnat skickas till; Ett pensionärshem i Hellbronn, Österrike där flyktingar från första världskriget bodde; Chigato High School i Zimbabwe för modernisering av sovsalar och kök; Projekt Rwanda; Makarna Ekmans verksamhet till stöd för flickor i Garissa, Kenya (www.garissa.se).

Vårt aktuella klubbprojektet är ett stipendium till Amra, en ung kvinna från  Bosnien/Herzegovina för att hon skall  kunna genomföra sin utbildning till farmaceut. Amra studerar på universitetet i Tuzla och genomför nu (våren-19) sin sista termin. Vi har fått en fin  kontakt med henne och är glada över att kunnat stödja henne under de fem år utbildningen tar.

I övrigt engagerar sig våra medlemmar på olika sätt bl.a. i den svenskundervisning som bedrivs på frivilligbasis för asylsökande.

Vi träffas vanligtvis en gång per månad och bjuder då in någon föredragshållare, gör ett studiebesök eller kanske ser en intressant film. Gemensamt för alla våra aktiviteter är att de har fokus på kvinnors situationer.    

Vill du komma som gäst på en klubbträff? Kontakta Jessica 0708-258869 jessica.syren@ginatricot.com eller Carin 0733-310379 cwestin@telia.com så berättar vi mer.

 

 

 

Borås Calendar (only Swedish)

Club News