Soroptimistklubbars blogg

Jubileumskonsert Norrköpings Soroptimistklubb firar 50 år

Publicerat onsdag 6 februari 2019 kl: 23:21 Margareta Berge Norén
feb 2019

På fredag den 8 februari kl. 18:00 ges en "Värmande konsert i februarikvällen" i Hedvigs Kyrka, Norrköping med nybildade Camerata Ostrogotia, musiker från Symfoni Orkestern i Norrköping. På programmet: Mozart. Dirigent: Roman Reznik. Solist: Johan Dalene. Inträdet 100 kronor går oavkortat till Soroptimisternas projekt: Solvatten. Norrköpings Soroptimister bjuder på dryck och munsbitar i Vapenhuset efter konserten.

  1 Kommentarer

Internationella kvinnodagen 8 mars 2019

Publicerat måndag 28 januari 2019 kl: 11:36 Charlotte Härstedt
jan 2019

  

Soroptimisterna i Ystad har lyckats dra den fantastiska skärmutställningen av den i fjol mördade Kim Walls bilder till staden. Utställningen är sammanställd av Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim.
Vernissage den 8 mars på S:t Knuts torg vid Konstmuséet i närvaro av Kims föräldrar och med Anne Lundberg som konferencier. Utställningen pågår t.o.m. den 28 april.
Dagen därpå, den 9 mars, håller Ingrid Wall två föreläsningar, klockan 11 och 14, på Ystads Konstmuseum.
Fri entré. Mycket välkomna.


  2 Kommentarer

Glasögon skänks till kåkstad i Sydafrika

Publicerat torsdag 24 januari 2019 kl: 20:57 Ingrid Franzon
jan 2019

Strax före jul skickade Göteborg-Bohus Soroptimistklubb iväg 186 par glasögon till personer i kåkstaden Kayamandi utanför Stellenbosch i Sydafrika. 

 

Glasögonen anpassas till mottagarnas individuella synproblem tack vare engagerade optiker och volontärer. Vi hoppas att vår insats förbättrar möjligheterna för flickorna och kvinnorna i kåkstaden att ta till sig kunskap och utvecklas. Glasögonprojektet har pågått i flera år, se bilder här från utdelningen våren 2018: 

 

  1 Kommentarer

November månadsmöte i Motala

Publicerat torsdag 6 december 2018 kl: 18:45 Kerstin Pedersen
dec 2018

 

EN RESA FRÅN FINANS TILL CYKEL
 
Gunilla Brynell-Johansson berättade under kvällen om sin resa från bankvärlden till att vara VD för Sveriges största cykellopp Vätternrundan.Gunilla Brynell-Johansson avtackas av Elisabet Nord

(foto privat)

Maj Hultin och Catharina Gunnarsson 

några av systrarna i ORANGE

(foto privat)

  0 Kommentarer

VARFÖR KAN ZONTA OCH INTE VI?

Publicerat söndag 25 november 2018 kl: 17:30 Christine Safi-Roslund
nov 2018

Det finns inte så mycket mer jag kan säga om detta. Ja, vi är osynliga, men vi gör inte tillräckligt för att synas heller. Har vi blivit för bekväma? Vi klagar över att klubbar läggs ner och att vi tappar medlemmar. Det hjälper inte att bara prata - vi måste handla också! Vi måste handla NU - inte bara för att få nya medlemmar utan för att hjälpa utsatta kvinnor. Att göra som Zontorna gör är ett gott alternativ. Vad väntar vi på?

  1 Kommentarer

Årsmöte med invigning av en ny medlem i Hässleholm Soroptimistklubb

Publicerat fredag 2 november 2018 kl: 09:54 Mihaela Aquelius
nov 2018

Hässleholm Soroptimistklubb genomförde sitt stadgeenliga årsmöte den 17 oktober.

Mötet inleddes med att inviga en ny medlem till klubben.

Till ordförande valdes Ingrid Severson, Kassör Lisbeth Nilsson. Blommor överlämnades till avgående kassör Inga-Lill Ström.

Klubben har att se tillbaka på ett mycket bra verksamhetsår, med projektverksamhet som inbringat vinstpengar från Soroptimist-unionen för Sveriges Bästa Projekt, vilket sedan nominerades till Metrotävling i Malmö. Många invandrarkvinnor har inom projektet ”Kvinna möter Kvinna” fått god ledsagning fram i samhällsliv- och arbetsliv under året.

Ett stipendium har tilldelats en kvinna i behov av särskilt stöd, och flera bidrag har skickats till ”Solvattenprojektet” för inköp av dunkar till utvecklingsländer för rening av vatten till hushållen.

Klubben har bidragit ekonomiskt till att en kvinna fått en veckas ledarskapsutbildning i Norge tillsammans med flera unga kvinnor från de nordiska länderna.

Verksamhets- och Aktivitetsplanerna antogs. Ur dessa kan läsas bland annat att klubben innevarande verksamhetsår har att hälsa klubbsystrar från hela Sverige välkommen till Hässleholm på Unionsmöte 2019. Nybliven ordförande i Sverigeunionen är klubbsyster Mihaela Aquelius från Sösdala. Mihaela presenterades med rosor och gåvobrev till ”Solvattenprojektet”.

Avslutningsvis påmindes vi om kommande aktivitet ”Manifestationen mot Kvinnovåld”.

Texten ovan publicerade i den lokala tidningen Norra Skåne under "Våra föreningar" 19 oktober.

Vid pennan

Lena Segerholm

 

 

  1 Kommentarer

Motalas Tanzaniaprojekt

Publicerat torsdag 25 oktober 2018 kl: 13:59 Kerstin Pedersen
okt 2018

Vi i Motala Soroptimistklubb inledde vårt Tanzaniaprojekt till massajbyn Oiborkischu för över 10 år sedan och projektet finansierades  genom att anordna mannekänguppvisningar, skördefester mm där alla medlemmar medverkade på ett eller annat sätt. Projektet har pausats under ett par år, men nu i höst har Leena Bengtsson (medlem i klubben) och hennes man under en semesterresa till Tanzania tagit med 10 st solvattendunkar till kvinnorna i byn. Motalaklubben har via och tillsammans med Sverigeunionens projekt Solvatten samlat in pengar till dessa. Organisationen WANA har hjälpt till på plats.

Glada färgglada kvinnor och bymedlemmar

 Ö 

Foto Leena Bengtsson

Foto Leena Bengtsson

Tanzania2P

Foto Leena Bengtsson

Foto Leena Bengtsson

Foto Leena Bengtsson

  2 Kommentarer

Tack Kärstin

Publicerat tisdag 16 oktober 2018 kl: 14:00 PiaMaria Finn Hansson
okt 2018

 

 

Kärstin Jacobsson, avgår som President

 Vi tjejer i Sotenäs klubben, Vi är alla oerhört stolta över att " Vår" Kärstin har lagt ner ett sådant gigantiskt arbete för oss Soroptimister

och vet Ni vad? Hon fortsätter som Guvenör...

Stora varma kramar till Dig och lycka till ditt fortsatta arbete !

 

  1 Kommentarer

Tolv soroptimister på besök i Tanzania med Solvatten

Publicerat lördag 15 september 2018 kl: 16:58 Lena Lannerheim
sep 2018
Annica Triberg i Kalmarklubben har skrivit en artikel om sitt och elva andra soroptimisters besök i staden Ihushi i västra Tanzania. Var och en hade en solvattendunk i handbagaget för att den inte skulle försvinna i godshanteringen. Min uppmaning till er alla är att läsa den i tidningen Tara nr 11, sidorna 34-38 (vars framsida visserligen inte är särskilt soroptimistisk denna gång). FEM sidor 'soroptimism' till yngre kvinnliga läsare. Fantastiskt bra gjort, Annica! 

  2 Kommentarer

Soroptimistloppet 2018

Publicerat tisdag 21 augusti 2018 kl: 12:52 Anita Daun
aug 2018

Välkomna till Soroptimistloppet 2018

OBS

fr. o m 1 september kostar loppet 250:-

 

Anmäl er nu för 200:- på

www.soroptimistloppet.se

 

FLYER 2018.pdf

Lunds Soroptimistklubb och Motionslopp 2018.pdf

 

Video

 

 

 

 

 


  0 Kommentarer